Det avgörs i Paris - Rejlers i ljusdesigntävling

I november i år arrangeras en spännande konferens för ljusdesigners, arkitekter, forskare och andra intressenter som arbetar inom området för ljusdesign. Konferensen genomförs i år i Paris och innehåller en ljusdesigntävling som Rejlers medverkar i. Själva eventet anordnas av Professional Lighting Design Convention där temat för tävlingen är ”The future of urban lighting”.

Vi ser det som en möjlighet för oss att arbeta tillsammans hela ljusdesign-teamet och att utveckla vår kreativa sida i ett mer visionärt uppdrag, säger Ulrika Samuelsson som är ljusdesigner på Rejlers. Vidare berättar Ulrika att Rejlers ljusdesign-team också kommer att ställa upp tillsammans med Mareld Landskap som partner i detta.  

Mareld Landskap har tidigare deltagit i flera tävlingar och kommer i det här samarbetet att vara ett konstruktivt bollplank. 

-
Vi ville gärna samarbeta med stadsplanerare för att få deras syn på framtiden och framtidens användande av staden, berättar Ulrikas kollega Stephanie Sales, som även hon är ljusdesigner vid Rejlers. 

Stephanie Sales fortsätter: 

- Hur framtidens belysning kommer att se ut hänger ihop med hur staden används. Kommer vi att ha ett 24-timmarssamhälle med städer som aldrig sover, eller ett samhälle som följer vår egen dygnsrytm. Eller en blandning av det? Andra viktiga faktorer är hur framtidens stadsdelar ser ut; om arbete, bostad och fritidsaktiviteter kommer att vara på skilda platser eller integrerade, samt om vi transporterar oss i helt automatiska fordon som inte behöver vägbelysning eller om vi fortfarande kör själva.

Tävlingsbidraget ska skickas in den 15 maj och tävlingen avgörs på
Professional Lighting Design Convention konferensen i november.

Under tiden pågår uppdragen som vanligt för Rejlers Ljusdesign. Just nu arbetar Rejlers med flera intressanta projekt som exempelvis Älvsborgsbron, Östra KK som är framtidens kvinnoklinik för förlossning och neonatal. Samt flera badhus. 

Relaterade projekt: 
Älvsborgsbron 
Sjöhistoriska i Finland