Finalisterna till Årets Hälsofrämjande chef 2016

För 14:e året i rad arrangerar tidningen Chef Chefgalan för att utse Sveriges bästa chefer! Årets tema är "Svenskt ledarskap i toppklass – vad är hemligheten?" och här är årets finalister.

Onsdag 9 mars 2016 samlas chefer på alla nivåer och från alla branscher på Grand Hôtel i Stockholm. Under galan lyfter Chef fram och belönar de chefer som utmärkt sig i sitt ledarskap i 5 olika kategorier:

För tredje året delar Rejlers ut priset till Årets Hälsofrämjande chef. Det är Chef som tillsammans med Rejlers står bakom priset som delas ut under Chefgalan. 

Syftet med priset är att belöna en chef som utifrån ett personligt engagemang systematiskt byggt en framgångsrik, inkluderande, hållbar och hälsofrämjande helhetskultur, vars resultat går att mäta i verksamhetens lönsamhet och välbefinnande.

För tre år sedan utsågs Rejlers koncernchef och vd Peter Rejler till Årets Hälsofrämjande chef.

- Priset lyfter på ett bra sätt fram förebilder som genom sitt ledarskap påverkat både medarbetare och verksamheters välbefinnande och resultat. Därför står vi bakom priset, säger Peter Rejler.

Årets nominerade till Årets Hälsofrämjande chef är:

Torbjörn Eriksson, vd/grundare, Tenant & Partner

Juryns motivering:
Med ett helhjärtat engagemang och strukturerat hälsoarbete har denna chef skapat en inkluderande och vänlig gemenskap. Genom balans mellan motion och mindfulness skapas ett helhetstänk kring hälsa. Sömn, kost, träning och lycka är integrerat i ledarskapets och företagets DNA.



 

Ylva Lindahl, enhetschef/förskolechef, SDF Östra Göteborg

Juryns motivering:
En fantastisk ledare med en fin människosyn som visar att det i en socialt utsatt miljö går att framgångsrikt investera i hälsa och skapa en attraktiv arbetsplats. Ett tydligt ledarskap i en bransch som brottas med ohälsa och knappa resurser.

 

Tommy Sarenbrandt, vd, B3IT Innovation

Juryns motivering:
Alltid inspirera, aldrig pressa är mottot som skapat ett enat lag med fokus på lyckliga medarbetare. Denna chef får alla att se glädjen i träningen. Här inspireras medarbetarna att överträffa sina egna förväntningar och mål genom en bredd av aktiviteter, från simträningar till familjedagar.


Bilder: Chef