Framgångsrikt seminarium om ny elsäkerhetslag

Påverkas ditt företag av den nya elsäkerhetslagen? Det blev succé när Rejlers genomförde det första av två seminarier hur nya elsäkerhetslagen påverkar olika verksamheter.

Torsdagen den 10 november genomförde Rejlers ett av två seminarier om den nya elsäkerhetslag som träder i kraft den 1 juli 2017. Nästa seminarium genomförs i Malmö den 7 december och det finns ännu ett fåtal platser kvar.

​Vid första seminariet i Halmstad deltog medarbetare från bland annat nätbolag, kommuner, VVS-företag, konsulter och elinstallationsföretag.

Seminariet inleddes med att avgöra om deltagarnas företag påverkas av den nya lagen eller inte, vilket beror på om företaget är ett elinstallationsföretag eller ej. För att avgöra det behöver företaget göra en analys som visar om företaget utför elinstallationsarbete på elanläggningar eller om man endast utför ingrepp på elektrisk utrustning.

Rejlers bjöd under dagen på definition av och utredde begreppen elinstallationsföretag, elinstallationsarbete, elanläggningar och elektrisk utrustning enligt de föreskrifter som Elsäkerhetsverket har tagit fram.

Den avslutande paneldiskussionen gav svar på många frågor som uppkommit under dagen och deltagarna var positiva till nyvunnen kunskap om den nya elsäkerhetslagen.

Rejlers erbjuder även en helhet för hela elsäkerhetsområdet under begreppet Egenkontrollprogram - för hela elsäkerhetsområdet. Det är ett system som omhändertar hela processen för ett aktivt elsäkerhetsarbete. Kontakta oss gärna för att ta reda på hur vi kan stötta din verksamhet.