Fredrik Ruben blir Årets Hälsofrämjande Chef

Utmärkelsen Årets Hälsofrämjande Chef går i år till Fredrik Ruben för hans arbete som vd för Vitec Mäklare. Det är tidningen Chef som tillsammans med Rejlers står bakom priset som delades ut under Chefgalan på Grand Hôtel i Stockholm.

Motiveringen lyder ”Priset går till Fredrik Ruben för att han med hälsa ingjutet i ledarskapets värdegrund genom sitt personliga engagemang bygger en hållbar balans mellan arbete, motion och kost hos alla medarbetare. Detta sprider sig som ringarna på vattnet i organisationen. Fredrik Ruben har skapat en företagskultur där det systematiska hälsoarbetet blir en del av koden för bolagsstyrning.”

 

Förra årets pristagare var Rejlers styrelseordförande och tillträdande vd Peter Rejler. I år var han på plats för att dela ut priset till Fredrik Ruben.

 

– Fredrik är en mycket värdig vinnare. Han har på ett engagerat och inspirerat sätt jobbat med hälsofrågan. Priset lyfter på ett bra sätt fram förebilder som genom sitt ledarskap påverkat både medarbetare och verksamheters välbefinnande och resultat. För att lyckas krävs med det både kunskap, långsiktighet, målmedvetenhet och inte minst ett stort hjärta, säger Peter Rejler.

 

Om priset:
Årets Hälsofrämjande Chef ska gå till en chef som har ett strategiskt förhållningssätt till fysisk aktivitet och helhetshälsa, samt skapar varaktiga förutsättningar för hälsoförbättringar. Och som genom sitt hälsofrämjande och engagerande ledarskap ökat medarbetarnas och verksamhetens prestation, framgång och välbefinnande.

 

 

Utöver Årets Hälsofrämjande Chef delades det även ut priser till Årets Chef, Årets Mångfaldschef, Årets Framtidsutvecklare, Årets Ledarutvecklare samt Årets Ung Chef. Chefgalans Stora Hederspris gick till Marie-Louise Ekman, teaterchef och vd, Dramaten.

 Foto: Karina Ljungdal