Hubert firar 50 år på Rejlers

Det är nästan på dagen 50 år sedan Hubert Johansson knallade in på Rejlers kontor i Göteborg första gången. Han har blivit kvar i alla år och hoppar fortfarande in då och då när telefonen ringer. Mannen som ägnat sin karriär åt att rita stora kök lagar själv helst kalops och bruna bönor. Till fest blir det Sjötunga Walewska.

Under alla år har Hubert specialitet varit att rita och projektera stora kök. Till restauranger, lasarett, skolor och företag. Först som biträdande storköksprojektör och sedan 1970 som huvudansvarig storköksprojektör på Rejlers kontor i Göteborg. Han har nått pensionsåldern men inte slutat jobba.


– Så länge jag har en telefon och så länge den fortsätter att ringa jobbar jag på, säger Hubert.


Hubert har jobbat i många kök på Avenyn i Göteborg. Han har även ritat kök i Liseberg och på Ullevi. Från 1964 projekterade Rejlers alla direktions- och personalmatsaler inom Volvokoncernen. SAAB är ett annat företag som tagit hjälp av Rejlers.


– Det var speciellt när man jobbar länge med en kund, på Volvo kom vi till exempel väldigt nära de som jobbade där, säger Hubert.


Varje uppdrag har sina utmaningar. Det kan vara små utrymmen, balkar som sitter där man egentligen skulle vilja placera skåp eller andra utmaningar som gör att man tvingas tänka till.  Över landet finns idag ett 30-tal personer som har denna specialistkompetens. För Hubert har det alltid varit Rejlers.


– Att jag stannat beror ju så klart på att jag trivts väldigt bra. Både med företaget, kollegorna och med kunderna. Inom köksavdelningen har vi varit sex ingenjörer, fyra kvinnor och två män, säger Hubert.