Magnus Sallbring blir Årets Hälsofrämjande chef

Utmärkelsen Årets Hälsofrämjande chef går i år till Magnus Sallbring, HR- och Marknadsdirektör på Atea Sverige. Det är tidningen Chef som tillsammans med Rejlers står bakom priset som delades ut under Chefgalan på Grand Hôtel i Stockholm.

Motiveringen lyder ”En evangelist som med glödande passion, målmedvetenhet och en nypa storhetsvansinne har lyckats engagera 93 procent av de egna medarbetarna – och stora delar av sin bransch.”

För två år sedan utsågs Rejlers koncernchef och vd Peter Rejler till Årets Hälsofrämjande chef. I år var han på plats för att dela ut priset till Magnus Sallbring.

– Priset lyfter på ett bra sätt fram förebilder som genom sitt ledarskap påverkat både medarbetare och verksamheters välbefinnande och resultat. Därför står vi bakom priset, säger Peter Rejler.

 

Om priset:

Årets Hälsofrämjande chef ska gå till en chef som har ett strategiskt förhållningssätt till fysisk aktivitet och helhetshälsa, samt skapar varaktiga förutsättningar för hälsoförbättringar. Och som genom sitt hälsofrämjande och engagerande ledarskap ökat medarbetarnas och verksamhetens prestation, framgång och välbefinnande.

Utöver Årets Hälsofrämjande chef delades det även ut priser till Årets chef, Årets Mångfaldschef, Årets Framtidsutvecklare, Årets Ledarutvecklare samt Årets Ung chef.