Markförhandlaruppdrag till Rejlers Legal Services

Rejlers breddar sitt uppdrag åt Trafikverket och kompletterar med juristkompetens. I en nyligen genomförd upphandling vann Rejlers Legal Services ett uppdrag som markförhandlare. I ett första steg gäller det 2017, men med option på ett plus ett år.

Nu i början av 2017 kommer Catrin Pastwa, jurist på Rejlers Legal Services, att ägna en stor del av sin tid åt att värdera markåtkomst, ansöka om tillstånd och förhandla med mark- och fastighetsägare kopplat till väg- och järnvägsbyggen.

- Tidigare har jag arbetat mycket mot telekomsektorn och det ska bli intressant att arbeta med en myndighet där objektivitet är en viktig komponent i uppdraget, berättar Catrin Pastwa.

Rejlers Legal Services etablerades i början av förra året i samband med att Rejlers köpte Orbion Consulting. Behovet av juridisk kompetens är stort inom samhällsbyggnadsområdet. Juristerna arbetar över alla affärsområden och mot alla typer av kunder.

- Vi ser en växande efterfrågan på olika typer av juristtjänster och vi planerar att växa ytterligare inom Legal Services, säger Lennart Karlsson, affärschef ICT på Rejlers Sverige.