Nya rekord trots tuffa förhållanden i årets ÖtillÖ tävling

Vilken spännande tävling! Efter kvaltävlingarna Utö Swimrun och Egadin Swimrun samlades flera av världens tuffaste atleter i Stockholms skärgård igår för att tävla i Swimrun World Championship ÖTILLÖ.

Team Rejlers i årets ÖTILLÖ tävling, Christian Pettersson och Ulf Thelin, tog sig i mål på 11 timmar och 49 minuter. Trots kraftiga vindar, höga vågor och hala klippor placerade de sig på plats 56 av 115 lag totalt och plats 36 i sin kategori. Det sattes nytt rekord i mixedklassen med nästan 1 timme och nya Swimrun-världsmästare utsågs i alla klasser.

ÖTILLÖ pågår från gryning till skymning. En lagtävling där två personer simmar och springer från Sandhamn till Utö, över och mellan 26 öar. Den totala sträckan är 75 kilometer av vilka 10 kilometer är simning och 65 kilometer är löpning. Tävlingen är rankad som en av de tuffaste tävlingarna i världen.

 - Det var helt klart den svåraste tävlingen vi har genomfört. Simningen var tuffast i år, vi kämpade med höga vågor och starka strömmar. Vi är nöjda med placeringen med tanke på att vi tävlar mot världens bästa swimrun-atleter från 26 nationer, säger Christian Pettersson som tävlade för Rejlers för femte gången.

- ÖTILLÖ handlar om vilja, uthållighet, målfokusering, samarbete och inte minst passion. Egenskaper som även driver våra medarbetare på Rejlers och vårt företag framåt. Det finns en tydlig koppling mellan arrangemanget och våra värderingar hälsa och framgång, därför är Rejlers sponsor till tävlingen, säger Peter Rejler vd och koncernchef.