Patrik Borgkvist ny regionchef på Rejlers

Patrik Borgkvist är nöjd. Det är första dagen på jobbet, genomgången med IT om ny dator och telefon är klar och han är full av entusiasm inför det nya jobbet. Efter 3,5 år på Sweco som biträdande regionchef lockade Rejlers med sitt uttalade kundfokus.

- Efter att ha träffat vd Jonas Thimberg och vice vd Magnus Persson gjorde jag en egen kundundersökning. Samtalen gav en väldigt positiv bild av Rejlers, kunderna pratade mycket om Rejlers samarbetskultur och förståelse för vad kunden efterfrågar. Leveranssäkerhet och kundperspektiv är frågor som ligger mig varmt om hjärtat, berättar Patrik Borgkvist, tillträdande chef för region Syd.

Patrik har arbetat som ingenjör inom framförallt infrastrukturområdet i drygt 20 år. Han var också med och grundade konsultbolaget Kreera tillsammans med några kollegor 2007. Efter sex år med Kreera ville Patrik satsa fullt ut på ledarskap och blev chef på Sweco. Just nu lägger han en stor del av sin fritid på att pendla till Copenhagen Business School för att ta en Executive MBA, en utbildning som han påbörjade under tiden på Sweco. Han har ett års deltidsstudier kvar till examen.

- Jag är genuint intresserad av ledarskap, långsiktig utveckling och strategier. Därför var det naturligt för mig att komplettera min erfarenhet med en heltäckande utbildning och ta jobbet som regionchef på Rejlers, man kan räkna med mitt helhjärtade engagemang, säger Patrik Borgkvist.

Fru och tre barn från tio år och nedåt skapar inga problem med att fylla fritiden, men när de kan går han och hustrun gärna på opera. På vägen till jobbet lyssnar han gärna på någon av operalistorna på Spotify.