Peter Rejler följer upp vd-dueller i Indien

Nu är det drygt två år sedan vår styrelseordförande Peter Rejler utmanade sina vd-kollegor på börsen i en valfri idrott i en intervju i Dagens Industri. Sex dueller genomfördes och 450 000 kronor skänktes till välgörenhetsorganisationen Hand in Hand. I januari var Peter och två av hans utmanare på besök i Indien för att se hur pengarna använts.

I ett reportage i Dagens Industri i veckan följer tidningen med Peter, Sten Karlsson (vd för it-bolaget West) och Jenny Rydhström (vd och grundare för Gents) till byn Thethigiripatti med knappt 4 000 invånare. Byn har fått stöd via Hand in Hand.


Di beskriver hur de blir bemötta som kungligheter av borgmästare och bybor. De får hälsa på bybor som idag driver egna företag med hjälp av de mikrolån som Hand in Hand erbjuder dem. Under besöket får Peter och hans medresenärer en grundlig genomgång kring Hand in Hands självhjälpsprogram och de får möta flera kvinnor som fått hjälp att starta sina egna företag.


Under besöket ordnas också en idrottsturnering. Kull och volleyboll i den stekheta värmen. Jublet vet inga gränser när segerbucklan slutligen höjs mot skyn.
”Helt magiskt”, säger Peter till tidningen. ”Vilka underbara människor vi fick träffa.”


Hela reportaget gick att läsa i Di måndagen den 20 januari sida 13-15.