Rejlers förvärvar Eneas svenska verksamhet Energy Business Sweden

Rejlers förvärvar 100 procent av aktierna i Energy Business Sweden AB, den svenska verksamheten inom Eneas Energy AB. Energy Business Sweden erbjuder energieffektiva tjänster som ger lägre energiförbrukning i fastigheter och kommuner. Genom förvärvet förstärker vi vår kompetens inom energi- och miljöområdet.

Energy Business Sweden har idag 11 medarbetare och omsätter 30 MSEK på årsbasis. Verksamheten omfattar energitjänster inom energiprestanda, energiuppföljning, konsultverksamhet och energimätning. Den svenska regeringen har satt upp målet att minska energianvändningen med 20 procent fram till år 2020, vilket ökar efterfrågan på energieffektiva tjänster.

- Genom förvärvet kan vi erbjuda fler energieffektiva lösningar och hantera större och mer omfattande uppdrag, helt i linje med Rejlers strategi. Vi kan ta ett större ansvar i hela kedjan av energitjänster, från strategiska frågor till mätvärdesinsamling och analys, säger Jan Svensson, vd för Rejlers Energitjänster och marknadschef för Rejlers Sverige.

- Vi ser enorma fördelar med att komma in i en större organisation med stora resurser inom både kompetens, varumärke och kundkontakter. Vi ser också en stor fördel att få arbeta inom ett företag med tydligt energifokus. Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör inom det energitjänstetekniska området, säger Fredrik Andersson, ansvarig för Energy Business Sweden AB.