Rejlers hjälpte Team Aron att nå toppen av Kilimanjaro

I januari i år besteg Aron Anderson Kilimanjaro tillsammans med sitt team för att samla in 500 000 kr till Barncancerfonden. En imponerande prestation som Rejlers var en av sponsorerna till. Nu finns en film från äventyret, se den här!

Den 7:e januari 2016 flög 27 förväntansfulla personer ner till Tanzania för att bestiga Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, på 5 895 m.

Aron blev vid 9 års ålder rullstolsbunden till följd av en operation mot den cancer som han drabbades av när han var 7 år gammal. Trots den stora livsomställning detta innebar fattade han tidigt beslutet att inte låta rullstolen stoppa honom utan istället se vilka möjligheter livet erbjöd honom. 

Han har sedan dess rest jorden runt och pressat sig själv i extrema situationer, både mentalt och fysiskt, för att inspirera andra att kämpa för och uppnå sina mål och följa sina drömmar. Många av hans äventyr genomförs för att samla in pengar till Barncancerfondens livsviktiga verksamhet som han är ambassadör för.

Så den här bestigningen utförde Aron med hjälp av sitt team, en armcykel och kryckor som han använde omväxlande beroende på terräng. Sista biten av berget, från 4 700 m, är det brant och väldigt stenigt så där var det bara kryckor som gällde.

- Strapatsen upp till toppen var både tuff och utmanande, men känslan att komma upp i soluppgången var helt magisk, berättar Aron.

Målet med resan var att samla in 500 000 kr till Barncancerfonden. Det blev dubbelt upp - 1 000 000 kr! Bra jobbat Aron och hela teamet!

Videon från äventyret

Se mer information och fler bilder från äventyret på Arons sida, 
http://aronanderson.se/project/kilimanjaro/.