Rejlers satsar på Sveriges snabbast växande motionssport

Rejlers fortsätter sin satsning i hälsans tecken och går in som huvudpartner till ett av Sveriges ledande cykellag för elitmotionärer som samtidigt döps om från Swedbank Cycling Team till Rejlers Cycling Team. Laget, som bland annat består av ett flertal kända näringsprofiler, har deltagit i samtliga stora motionslopp i Sverige under 2014 – nu fortsätter resan in i 2015.

Cykling har som motionssport utvecklats starkt de senaste åren. Cykelförsäljningen slår i taket. Ökningen från 2010 är nära 20 procent vilket gjorde att nästan 600 000 cyklar såldes i Sverige 2014. Samtidigt fylls de stora motionsloppen för cyklister av intresserade och passionerade motionscyklister på några få minuter.

Rejlers satsar helhjärtat på hälsofrågor och friskvård. Med generösa friskvårdsbidrag och sponsrade startplatser i motionslopp vill man uppmuntra alla medarbetare att ha ett aktivt liv. Hälsa är ett av företagets fyra kärnvärden och det genomsyrar hela verksamheten.

Peter Rejler har, i samarbete med det svenskägda cykelmärket Bianchi, rest runt i Norden och delat ut cyklar på Rejlers kontor. Cykeln kan användas av medarbetarna för att åka på kundbesök eller för att delta i något av alla de motionslopp som anordnas runt om i Norden.

– På Rejlers har vi jobbat strategiskt med hälsofrågan under många år och vi gör olika satsningar för att få våra medarbetare att må bra, cyklingen är en av dem. Vi hoppas att detta samarbete ska inspirera våra medarbetare och att våra egna cyklar ska rulla lika mycket som lagets, säger Peter Rejler, vd och koncernchef på Rejlers.

I och med satsningen kommer Rejlers Cycling Team representera Rejlers på alla stora motionslopp i Sverige, i flera internationella motionslopp samt på tävlingsbanan för seniorer och veteraner. Tillsammans med lagets utrustningssponsor, det svenska hjälm och klädföretaget POC, kommer laget att göra ett fortsatt stort avtryck i svensk motionscykling.

Flera av Rejlers medarbetare kommer att köra med det nya laget Rejlers Cycling Team, bland annat Peter Rejler. Laget kommer även att användas för utbildning och inspiration kring cykling på Rejlers.

 

Fakta:

Laget Rejlers Cycling Team startades 2014 av David Schwieler och Thomas Backteman med hjälp av bland andra POC och Swedbank och består av drygt 70 elitmotionärer i Stockholmsregionen. Bland medlemmarna finns flera välkända näringslivsprofiler, bland annat arkitekten och entreprenören Thomas Sandell, Carnegies VD Thomas Eriksson, reklambyrån Ingos VD Håkan Karlsvärd och Richard Åkerman som är managing partner på advokatbyrån Hanes Snellman i Stockholm. Laget blev en av de mest uppmärksammade satsningarna inom svensk motionscykel under 2014 och fortsätter under 2015 med att befästa sin position som Sveriges ledande cykellag för elitmotionärer med stöd av teknikkonsultföretaget Rejlers. Rejlers Cycling Team inleder 2015 även ett samarbete med Psykiatrifonden för att stödja arbetet mot psykisk ohälsa.

 

Foto: Henrik Axelsson