”Rejlers” svenska OS-hopp uppmärksammas även i Norge

Kanotisten Petter Menning, som Rejlers är med och sponsrar, är med sina meriter VM- och EM-guld i K1 200m ett stort guldhopp för Sverige i OS. Men han uppmärksammas även i Norge i en stor artikel i Aftenposten där han berättar om hur idrotten räddat honom.

Petter Menning är en framgångsrik idrottsman inom K1 200m (kanotsprint), men vägen dit har varit lång och tuff. Han växte upp med en alkoholiserad pappa och idrotten blev hans räddning. Idag är han ambassadör för barnrättsorganisationen Maskrosbarn som stödjer unga som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk. Genom att berätta sin historia hoppas han kunna hjälpa barn som har det tufft.

Hans egna tuffa barndom har dock gjort honom stark. Han är inte rädd för att förlora, för oavsett hur det går i OS eller vilken tävling som helst så vet han att han redan har vunnit eftersom idrotten tog honom ifrån det liv han hade.

Rejlers Sverige har i flera år samarbetat med Petter Menning i hans mål mot OS-guld i Rio 2016. Petter berättar att han har haft en bra träningsvår och känner sig väl förberedd.

Läs hela artikeln nedan och ägna sedan 2x35 sekunder (ett lopp tar ca 34-35 sekunder) imorgon till att heja fram Petter i försöksheat 3 och semi så att han i lördagens final slutligen kan ta guld!

 

”Jeg ble reddet av idretten”

Tävlingsshcema för K1 200m »