Rejlers vinner stort kontrakt med Hafslund

Rejlers vinner stort kontrakt med Hafslund och digitaliserar elsäkerhetstillsynen i Oslo. Uppdraget ska utföras i samarbete med El-Tilsynet AS. Kontraktet löper på två år med option för ytterligare två år och är värt upp till 60 MNOK.

Hafslund Nett har tilldelat ett kontrakt om tillsyn av elanläggningar i Oslo 2 till Rejlers Elsikkerhet. Oslo 2-området består av stadsdelarna Bjerke, Grorud, Grünerløkka, Nordre Aker, Sagene och Stovner.

Nätbolagen är ålagda att utföra tillsyn av elsäkerheten i sina försörjningsområden. Tillsynen utförs med hjälp av ”Den lokala eltillsynen” som bland annat ska säkerställa att elektriska installationer i både nybyggen och i befintliga anläggningar är utförda i enlighet med bestämmelserna.

- Vi är mycket nöjda med tilldelningen. Hafslund Nett är landets största nätbolag och ställer stora krav på sina leverantörer. Genom att vinna detta uppdrag i tuff konkurrens visar vi att vi är konkurrenskraftiga när det gäller kompetens, pris och kvalitet, säger Asbjørn Hilde, vd för Rejlers Elsikkerhet.

Framtidsinriktade lösningar

- Hafslund Nett är en mycket viktig kund för oss. Rejlers ser nu resultatet av de investeringar som vi har gjort i framtidsinriktade digitala lösningar för tillsynsverksamheten, säger Morten Thorkildsen, vd för Rejlers Norge.

Den lokala eltillsynen i Hafslund Nett är en del av den offentliga tillsynsapparaten för elsäkerhet och är ålagd att utöva tillsyn över elanläggningar i enlighet med de anvisningar och riktlinjer som har utfärdats av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Uppdraget innebär bland annat

  • tillsyn av elanläggningar och utrustning i alla typer av verksamheter och bostäder
  • granskning av elinstallatörer
  • skolundervisning för alla elever i sjätte och nionde klass
  • information om elsäkerhet genom deltagande i landsomfattande aktioner som ”Aksjon Boligbrann” och undervisning för särskilda målgrupper som asylsökande
  • information om elsäkerhet till anställda i verksamheter, t.ex. inom hemsjukvården
  • uppföljning av institutioner och verksamheter som använder elektromedicinsk utrustning.

Hafslund Nett är landets största nätbolag och ser till att 1,5 miljoner människor i 34 kommuner har ström i vägguttagen – dygnet runt, alla dagar på året. Hafslund Nett äger och driver det regionala nätet i Akershus, Oslo och Østfold. Varje år transporteras 17,7 miljarder kilowattimmar (kWh) genom detta elnät. Se även www.hafslundnett.no.