Rejlers vinner uppdrag för Aalto University Properties

Aalto University Properties Ltd. har valt Rejlers som leverantör av el, belysning, telekommunikation, säkerhet och audiovisuell teknik till en ny huvudbyggnad, Väre-byggnaden, för Aalto-universitetets campus i Otnäs (Otaniemi) strax utanför Helsingfors.

Väre-byggnaden kommer att användas av Aalto-universitetets högskola för konst och design. Byggnadens totala yta kommer att vara cirka 33 000 kvadratmeter. Utöver Aalto-universitetets lokaler kommer Väre-byggnaden att innehålla det nya kommunikationscentret samt kommersiella tjänster.

Väre bygger på vinnarbidraget från Verstas Architects i arkitekttävlingen som hölls 2012–2013. Bland bedömningskriterierna fanns aspekter som arkitekturens kvalitet samt kostnadseffektivitet och ekologisk hållbarhet. Aalto University Properties Ltd. äger de flesta lokaler som används av Aalto-universitetet i Otnäs, Tölö (Töölö) och Kyrkslätt (Kirkkonummi). Företaget ansvarar för skötsel och underhåll av fastigheterna samt stödfunktioner i anknytning till detta och fastighetsutveckling.