Tusentals tomtar i Kungsträdgården, tack vare vår egen Kiana!

Nu på söndag anordnar Rejlers egen Kiana Moberg återigen Stockholm Santa Run - ett välgörenhetslopp där deltagarna springer eller går 3 km i tomtedräkt. Genom detta roliga event, vars intäkter går till välgörenhet, vill hon hjälpa behövande och samtidigt inspirera andra till att också engagera sig för de som behöver stöd.

I dagens samhälle där många är upptagna och inte hinner bry sig om sina medmänniskor vill Kiana påminna människor om att det inte krävs mycket för att göra andras vardag lite bättre. Därför anordnar hon återigen det populära välgörenhetsloppet Santa Run i Stockholm där stan svämmas över av tomtar som genom att delta i loppet skänker pengar till välgörenhet samtidigt som de får vara med om en inspirerande och oförglömlig upplevelse.

2013 var första året som Kiana anordnade loppet, då deltog 90 tomtar. 2015 hade antalet tomtar tiodubblats till 900. I år hoppades hon på ännu fler och det har hon redan lyckats med.

- Sista anmälningsdag för att delta i loppet är ikväll och hittills är 1 400 tomtar anmälda, berättar Kiana.

Tidigare har loppets 3 km gått genom Tantolunden, men i år blev Kiana kontaktad av City i Samverkan som kom med förslaget att hon skulle ta sina tomtar till Kungsträdgården istället. Hon tyckte att det var en bra idé - ett mer centralt läge attraherar mer folk, både deltagare och publik, vilket i sin tur genererar mer pengar till välgörenhet. Så i år går loppet genom Gamla stan med start och mål i Kungsträdgården.

Förra året samlade hon ihop 132 000 kr till välgörenhet och även den siffran hoppades hon kunna öka i år.

- Hittills har vi samlat ihop över 200 000 kr, så platsändringen verkar ha gett önskat resultat, berättar en stolt Kiana.

Pengarna som samlas in kommer i år att gå till Röda korset, Aktivisfonden och Barncancerfonden.

Är du i Stockholm på söndag och/eller vill bidra?

Kiana söker ständigt efter fler personer som kan hjälpa till. Så är du intresserad av att hjälpa till som volontär, fotograf eller att ge ett bidrag kan du göra det via Billetto. Där kan du även anmäla dig till loppet. Anmälan är öppen fram till ikväll och sista dag för bidrag är söndag.

- Eller kom ned och heja fram tomtarna, alla är välkomna!, hälsar Kiana.

Så har du inga planer för vad du ska göra den 3:e advent? – Gå, spring eller kom och heja fram alla tomtar! Hur ofta har du chansen att se så många tomtar på en gång?