ABB och Rejlers gör en djupdykning i IT-säkerhet

Rejlers i samarbete med ABB när digitaliseringen och allt öppnare automationssystem ställer ökade krav på IT-säkerhet.

I ett unikt samarbete gör ABB och Rejlers en djupdykning i området industriell IT-säkerhet.

Begrepp som Big data, visualisering, industriell digitalisering, kommunikation, cyberangrepp och nätverk haglar och frågorna är oftare fler än svaren. Hur organisationer kan skydda sin anläggning mot det ökade cyberhotet, är en angelägen fråga.

Samarbetet med ABB har resulterat i ett kundforum som hålls på Rejlers kontor i Stockholm 23 mars, där bland andra Nicklas Keijser och Tony Martinsson från Rejlers kommer att ge sin bild av den växande risken för IT-angrepp.

- Det är ett bra tillfälle att delta, ifrån ett helhetsperspektiv, oavsett kort eller lång erfarenhet av styrsystem, säger Nicklas.

Vidare berättar Nicklas att han delar scen med ABBs säljchef, Lars Mårtensson, som berättar om kommande nyheter i 800xA och Michael Öijwall, global produktchef 800xA Cyber Security, som berättar om vad de gör för att minimera risken och vad 800xA kunder kan göra för att skydda sin anläggning mot cyberangrepp.

Med på deltagarlistan finns representanter från MSB och därmed finns möjligheten att växla några ord kring IT-säkerhet med representanter från ansvarig myndighet gällande skydd av kritisk infrastruktur och cybersäkerhet.

I samarbete med Omnisiens bjuder dagen också på möjligheten att testa KIPS (Kaspersky Interactive Protection Simulation). Ett smart interaktivt "spel" som har utvecklats för att organisationer på ett enkelt, snabbt och roligt sätt ska kunna tränas på att förstå, hantera och möta IT-relaterade säkerhetsincidenter och attacker i en industriell anläggning. 

 

Bild: ABB