Anders Bexenius

Anders Bexenius är teamledare vid Rejlers kontor i Gimo. Med tidigare anställningar har han varit Östhammarorten och det tekniska intresset trogen, född och uppvuxen i Österbybruk som han är. Måhända är det historiskt betingat att Anders intresse för teknik och industri bottnar i Louis De Geers framgångsrika verksamhet med järnframställning vid bruken i Gimo och Österby på 1600-talet.

Anders kom till Rejlers 2006 och har funnit sig väl till rätta med företaget och trivs med kollegor, kunder och uppdrag på det lokala planet. Kontoret inrymt i en gul trevåningsvilla i Gimo omfattar idag sex anställda. Anders är engagerad i företagets friskvårdssatsning som han tycker är något alldeles särskilt fint. Han åker bland annat skidor och har klarat av "En svensk klassiker" tre gånger. 

– Jag har alltid arbetat som konsult och trivts med att möta nya kunder och utmaningar. Automationsingenjör, som jag är i grunden, ger verkligen möjlighet till utveckling i en starkt växande marknad. Då uppdragen finns inom ett brett spektra av tillämpningar erbjuds både variation och nytänkande. Jag har fått jobba med intressanta projekt inom bland annat verkstad, läkemedel, kärnkraft, vatten- och värmeverk och gruvindustri.

En del i jobbet som Anders värdesätter är de korta och intensiva uppdragen som ansvarig för driftsättning av utrustningar och anläggningar runt om i världen. Som nu senast sommaren 2013 då han via en större kund fick uppdraget att åka till Australien för att starta upp en anläggning för guldutvinning.

– Man packar sin väska och sätter sig på ett plan för att något dygn senare befinna sig mitt ute i ödemarken ”down under”. Uppdraget är att på några veckor, helst tidigare, få anläggningen i drift så att produktionen kommer igång. I det här fallet tog de sju dagar innan de första guldkornen visade sig. Efter arton dagar med trettontimmars arbetsdagar var jobbet klart. Då var det skönt att få ta några dagars ledigt och fara tvärs över kontinenten till Sydney för sol och bad.