Anneli Amft

Hur vägtunnlar, trängselskatt och hastighetskameror styrs är kunskap som nya regionchefen för Väst, Anneli Amft, har med sig till Rejlers från sina dryga 15 år hos Trafikverket. Den 14 mars började hon som regionchef efter vd Jonas Thimberg på kontoret i Göteborg.

Jonas Thimberg har sedan årsskiftet, då han tog över som vd för Rejlers Sverige, haft dubbla roller. Nu utökas teamet som ska leda Rejlers Sverige mot 2020 med en regionchef med stor erfarenhet av frågor inom infrastrukturområdet.

- Vi har redan tjuvstartat överlämningen och jag ser verkligen fram emot att få ytterligare en rutinerad ledare till ledningsgruppen, säger Jonas Thimberg, vd Rejlers Sverige.

Anneli Amft har jobbat med infrastrukturfrågor i flera olika roller på Trafikverket. Nu finns hon i Göteborg, men hon har även varit placerad i Stockholm och Borlänge och har ett stort nätverk hos Rejlers största kund.

- Jag har hört mycket gott om Rejlers och ser verkligen fram emot att få vara med och jobba med att utveckla Rejlers ytterligare, säger Anneli Amft.

Erfarenhet från underhåll inom infrasystem

De senaste åren har hon arbetat som enhetschef i beställarorganisationen inom underhåll med infrasystem på Trafikverket och det är där hastighetskamerorna kommer in. Det har handlat om anläggningar som är el- eller teleanslutna på framförallt vägsidan, men även en del järnväg. Hon vet hur system som får broar att öppna sig och trafiksignaler att växla färg fungerar. Anneli har även jobbat som projektledare, och har lång erfarenhet som chef.

- Jag har jobbat som ledare i olika roller i drygt 10 år och har god nytta av att jag har en medie- och kommunikationsutbildning med mig i bagaget, säger Anneli Amft.