Christopher Larsson

Christopher har bara varit på Rejlers i Luleå sedan februari 2015. Innan dess jobbade han för YIT på LKAB som elmontör. Han hade nog tänkt stanna i Kiruna med flickvännen och hockeyn. Men en oturlig skada satte stopp för fortsatt målvaktsspel och när flickvännen ville flytta till Luleå började också Christophers resa i Rejlers.

Hans Nilsson, gruppchef på Rejlers Automation i Luleå fick påringning av Christopher som undrade om de fanns något för honom i Rejlers.

- Kom ner hit till Luleå så får vi prata om det sa Hans. Och vet du, när jag kom dit och träffade Hans och flera andra där på kontoret fick jag som en hemtrevlig känsla. Jag blev väl omhändertagen och förstod att Rejlers var ett företag med korta beslutsvägar och att man blev sedd som individ. Så valet var lätt, det blev Rejlers, och kortare väg hem till Jokkmokk.

På hockeygymnasiet i Kiruna hade Christopher läst och praktiserat automation och installation. Jobbet på LKAB hade därefter snabbt gett erfarenhet och insikt i arbetsuppgifterna.

- Första veckan på Rejlers satt jag och bekantade mig med Elprocad. Sedan dess har jag jobbat hundra procent och mer än så. Jag tycker om att ta ansvar och jag känner att man låter mig ta ansvar också. Största delen av mina uppdrag finns uppe i Malmfälten.

Man hör på Christopher att han trivs i sin nya roll på Rejlers. Hans ögon lyser när han berättar om sina erfarenheter från möten med kunder, leverantörer och kollegor. Nu vill han också komma igång med vidareutbildning inom automation och programmering. Man förstår lätt att han har ett inre driv och är trygg i sig själv. Han och flickvännen har också precis i dagarna köpt eget hus.

- Bättre kan det inte bli just nu och på Rejlers kommer jag att bli kvar länge, säger Christopher.