Glädje när Rejlers tillkännagav årets Automationspriser

Under Instrumenttekniska föreningen – för industriell automations (Itf) årliga automationsdagar i förra veckan stod Rejlers, som guldsponsor av hela evenemanget, bland annat bakom automationspriserna Itf stora Automationspris och Itf Framtidspris. Årets vinnare heter Börje Eriksson och Kenneth Karlsson.

En av dagarna var Nicklas Keijser från Rejlers en av talarna med programpunkten Våra Automationssystem – det nya slagfältet och under kvällens galamiddag delade Rejlers tillsammans med Siemens ut Itf’s automationspriser.

- Vi på Rejlers tycker det är roligt att kunna vara med att stötta och uppmuntra personer inom svensk industri med en så viktig spetskompetens som automatisering är, förklarar Daniel Lind, Affärschef Technology på Rejlers. Det är en viktig fråga för Svensk industri som helhet då vår konkurrenskraft är helt avhängig av vår förmåga att kunna producera på ett effektivt sätt. Det handlar om att förfina befintliga processer och kompetenser, men också att använda ny teknologi. Med hjälp av ny teknologi och kunskap har vi en fantastisk möjlighet att inte bara behålla produktion i Sverige utan även expandera som produktionsland. Kompetens inom automatisering ser vi som en vital del i den utvecklingen, avslutar Daniel.

Itf stora Automationspris 2017

Stora Automationspriset går i år till Börje Eriksson som är automationsingenjör på Metsä Board, Husum för att han "[ur motiveringen] genom hela sitt yrkesverksamma liv på ett engagerande sätt använt, fördjupat och delat med sig av sin kunskap, till stor nytta för såväl sitt företag som för kollegor och ungdomar på väg in i yrket."

Ift Framtidspris

Framtidspriset går i år till Kenneth Karlsson som är lärare på Kungsbacka kommun teknikcollege för att "[ur motiveringen] Kenneths vision är att det kan skapas en enhetlig europeisk yrkesutbildning i industriell automation baserad på industrins kompetensbehov och som leder fram till yrkescertifikat av den typ som finns i andra branscher."

 

Rejlers önskar vinnarna ett stort grattis!

 

Foto: På bilden syns från vänster Rickard Lycke (ordförande Itf), Börje Eriksson (stora Automationspriset), Kenneth Karlsson (Framtidspriset), Daniel Lind (Rejlers), Bo Ottosson (Siemens).