Peter Rejler årets främsta entreprenör i Stockholmsregionen

Peter Rejler, vd och koncernchef för Rejlers, utnämndes under tisdagskvällen till Stockholmsregionens främsta entreprenör i EY:s (Ernst & Young) entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year. Han kommer nu att representera regionen när Sverigefinalen avgörs i Stockholms stadshus i januari.

I stor konkurrens med 400 nominerade fick Peter ta emot utmärkelsen på Elite Marina Tower i Nacka under tisdagskvällen inför hundratals entreprenörer och företagsprofiler från regionen. Den oberoende jury som korade vinnaren bestod av juryordförande Tommy Jacobsson (f.d. ordförande i Djurgården IF Fotboll, grundare Quesada) samt Carin Holmquist (professor inom entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm), Thomas Ek (grundare av OBH Nordica), Melker Andersson (Grupp F12) och Magdalena Forsberg (entreprenör, f.d. skidskytt).

Juryns motivering löd:

Med sällan skådad energi har årets vinnare långsiktigt arbetat upp sitt företag till en imponerande omsättning och tillväxt. Okonventionella metoder och ett strikt kundfokus har använts som ledningsprinciper, vilket har förändrat hela branschen. Varje motgång har vänts till framgång av denne sanne tävlingsmänniska och idrottare.

- Rejlers har gjort en fantastisk resa sedan Peter klev in som vd. Trots att man i dag är noterade på Nasdaq Stockholm så har man lyckats bibehålla känslan av att vara ett familjeföretag, mycket tack vare Peters unika ledaregenskaper och sätt att både utmana och entusiasmera sina medarbetare. Peter är en inspirerande ledare och en sann entreprenör som vi alla kan lära oss något av, säger Tommy Jacobsson, juryordförande.

- Jag känner mig otroligt stolt över utmärkelsen. Speciellt med tanke på alla de fantastiska entreprenörer som var nominerade. Detta är ett erkännande för mig och alla mina medarbetares hårda arbete mot att uppnå våra mål och visioner, säger en lycklig Peter Rejler.

Huvudprisvinnaren Peter Rejler kommer nu att möta fem andra regionvinnare från hela landet i Sverigefinalen av EY Entrepreneur Of The Year som går av stapeln den 27 januari i Stockholms stadshus. Den svenska vinnaren tävlar sedan mot vinnare från ett sextiotal andra länder i världsfinalen i Monte Carlo sommaren 2016.