Rejlers CSR-ambassadörer åker till Sydafrika med Star for Life

Den 10 februari är det dags för Rejlers tre CSR-ambassadörer att åka till Sydafrika och besöka Qhakaza High School, som vi har sponsrat i fem år. Star for Life har ett unikt program för att förhindra spridningen av hiv och aids bland ungdomar i södra Afrika. Genom att coacha och vägleda ungdomar till en bättre självkänsla kan de göra hälsosamma val och få en bättre framtid.

Många av skolans cirka 1 000 elever drömmer om att kunna studera vidare för att bli läkare eller ingenjörer men har inga ekonomiska möjligheter. Från och med i år finansierar Rejlers stipendier för ett antal elever i avgångsklassen så att de kan påbörja universitetsstudier för att bli ingenjörer.

Våra ambassadörer Eleonora Karlsson från Sverige, Antti Autio från Finland och Eirik Lundevold från Norge kommer att berätta om ingenjörsyrket i klasserna samt hålla i workshops med eleverna i avgångsklasserna. De håller också workshop med eleverna på skolan som kommer att handla om: urban planning, energy solutions och environmental investigation.  

Ambassadörerna får möjlighet att träffa våra stipendiater i Sydafrika och följa deras utveckling på universitet. Vi kommer att intervjua dem och några andra elever på skolan om deras drömmar och mål.

När vi är där invigs en ny Star for Life skola på landsbygden i Kwa Zulu Natal och vi får då träffa andra SFL sponsorer. Star for Lifes generalsekreterare Sam Olofsson berättar om utvecklingen i SFL och om hur man jobbar för att ge skolungdomarna en bättre framtid.

Vi kommer att filma, fotografera och skriva när vi är där och förmedla detta till alla på Rejlers. Ni kan följa oss på hälsobloggen där vi kommer att göra inlägg under resans gång.