Rejlers egen Kiana och 900 tomtar i Santa Run för välgörenhet

På Lucia, den 13 december, tar 900 springande tomtar över Tantolunden. Anledningen heter Stockholm Santa Run 2015 och är ett 3 km långt välgörenhetslopp anordnat av Rejlers egen Kiana Moberg för att samla in pengar till förmån för nyanlända flyktingar.

Loppet startar kl 10.45 och banan löper i en 3 km lång slinga genom Tantolunden. Väl i mål välkomnas löparna av musik från ett liveband. Det är tänkt att vara ett evenemang där folk kan träffas och ha roligt i vinterkylan samtidigt som man gör något gott för både sin egen och andras hälsa.

Det är andra gången som Kiana arrangerar loppet, första gången var 2013 och anledningen till att hon gjorde det då var tyvärr till följd av en tragisk händelse. I år är det för att hon har arbetat som volontär vid Stockholms Centralstation på kvällarna och med egna ögon sett hur mycket hjälp som faktiskt behövs. Hon kände att hon ville göra någonting mer för dessa människor och beslöt sig för att återigen anordna ett Santa Run. Första gången deltog cirka hundra löpare. I år är det betydligt fler; 700 löpare har köpt biljetter och över 7 000 löpare har anmält sig på Facebook till eventet som har delats över 10 000 gånger.

Ett av Rejlers fyra ledord är hälsosam och syftar på vår strävan att vara ett hälsosamt företag, inte bara ekonomiskt utan även på medarbetarnivå. Därför är det självklart att Rejlers vill vara med och stödja ett så inspirerande arrangemang som dessutom resulterar i att hjälpa andra. Det är fantastiskt att vi har så engagerade och driftiga medarbetare här på Rejlers!

Så har du inga planer för vad du ska göra på Lucia? - Kom och heja fram alla tomtar!