Rejlers hjälper JM att bygga Norges mest energieffektiva bostäder

JM förlänger sitt ramavtal om elprojektering och energirådgivning för byggnader med Rejlers Norge. JM är en av de största aktörerna i Norge inom byggande och försäljning av bostäder och ställer mycket höga krav på hållbarhet och energieffektivitet. Rejlers är stolta över att hjälpa JM att förverkliga sina ambitioner.

Hållbara bostäder
JM har ett mycket tydligt hållbarhetsfokus i sin strategi för bostadsbyggande och långsiktigt värdeskapande. Därför är alla JM:s bostäder 25 procent bättre än vad som krävs i regelverket när det gäller energiförbrukningen för uppvärmning. Från 2018 har JM också som första nordiska byggfirma Svanenmärkt hela koncernens bostadsproduktion.

Ramavtal för elprojektering och energirådgivning
Det ramavtal som JM nu har förlängt med Rejlers omfattar tjänster för elprojektering för byggnader och är en central del av värdekedjan för att förverkliga JM:s visioner om energieffektivitet och hållbarhet. – Vi har jobbat med JM i många år och det har varit en spännande resa. JM är en krävande och innovativ aktör och vi är väldigt stolta över att ha fått förnyat förtroende, säger Petter Arnesen, som leder divisionen Buildings inom Rejlers Norge.

Smarta, digitala och gröna byggnader
- Vi förenar ingenjörskompetens med it-kompetens från Rejlers Embriq och vår ambition är att leverera marknadens bästa och mest avancerade tjänster för projektering av framtidens smarta, digitala och miljövänliga byggnader. Därför är det här avtalet väldigt betydelsefullt för oss, säger Thomas Pettersen, vd för Rejlers Norge. OM JM JM Norge är en av Norges största och mest erkända bostadsleverantörer. JM Norge är en del av det börsnoterade svenska fastighetsbolaget JM AB, en av Nordens ledande aktör inom området. JM grundades i Norden 1945. 1998 etablerades JM i Norge genom att norska Byggholt AS införlivades i verksamheten. JM omsätter cirka 17 miljarder kronor i Norden, och har utvecklat och uppfört över 100 000 bostäder sedan starten.

Om Rejlers Norge
Rejlers Norge levererar tjänster till kunder över hela Norden och är representerade i alla de största städerna i Norge samt i Motala och Göteborg i Sverige. Tillsammans är vi cirka 400 medarbetare med en förväntad årlig omsättning på cirka 550 MNOK. Vi har en unik kunskap om digitalisering i kombination med rådgivande affärskompetens inom de branscher vi jobbar med. Vi bidrar till affärsfördelar för våra kunder genom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarta val och strategisk it-användning inom kundområden som energi, detaljhandel, infrastruktur, bygg och telekom. Vi är en del av koncernen Rejlers, som har 75 års erfarenhet som rådgivare och teknikkonsulter för näringslivet och offentliga sektorn i Norden. Rejlers är noterade på Nasdaq Stockholm.

Läs mer på: www.rejlers.no