Rejlers och Stockholm Cykelklubb startar elitlag för herrar & damer

På mindre än ett år har Stockholm Cykelklubb (SCK) tagit steget från nybildad klubb till att samla några av Stockholmsområdets bästa dam- och herrcyklister i en fokuserad elitsatsning på landsvägssidan. Rejlers är huvudsponsor och fortsätter sin satsning på Sveriges snabbast växande motionsform.

Stockholm Cykelklubb kommer nästa år att ha konkurrenskraftiga lag i både damelit och herrelit med en uttalad målsättning att vara med och konkurrera om medaljer i svenska mästerskapen på linje och tempo. Lagen samlar några av stockholmsområdets bästa tävlingscyklister i en kombination av unga lovande cyklister och mer erfarna tävlingscyklister.

- Efter att ha börjat cykla tillsammans säsongen 2014 har de dryga 40 medlemmarna i den ursprungliga gruppen, med hjälp av vår sponsor teknikkonsulten Rejlers, fortsatt att ständigt utvecklas, konstaterar Thomas Backteman, ordförande i Stockholm Cykelklubb. 2015 tog vi steget och bildade klubb eftersom flera av medlemmarna i laget, Rejlers Cycling Team, ville börja tävla tillsammans. Nu tar vi nästa steg genom att samla några av Stockholmsområdets bästa tävlingscyklister på både dam- och herrsidan. Det känns roligt att kunna vara med och skapa ett nytt konkurrenskraftigt cykel lag i Stockholm för att på så sätt bidra till att stärka cyklingen som sport i Sverige”, konstaterar Thomas Backteman, ordförande.

- På Rejlers har vi jobbat strategiskt med hälsofrågan under många år och vi gör olika satsningar för att få våra medarbetare att må bra, cyklingen är en av dem. Jag har rest runt i Norden och delat ut cyklar på Rejlers kontor, i samarbete med det svenskägda cykelmärket Bianchi. Cyklarna ska användas av medarbetarna för att åka på kundbesök och i några av alla de motionslopp som anordnas runt om i Norden, säger Peter Rejler, vd och koncernchef på Rejlers.

Om Stockholm Cykelklubb / Rejlers Cycling Team:

Som Stockholms enda fokuserade klubb för elitmotionärer erbjuder Stockholm Cykelklubb en länk mellan tävling och motion. Klubben erbjuder ambitiösa motionärer och elitcyklister en ständig utveckling. Tillsammans lyfter vi laget och helheten blir större än varje enskild individ – laget är starkare än jaget! Klubben startades 2015 med hjälp av Rejlers och har drygt 160 aktiva medlemmar med lag och aktiva på både dam- och herrsidan som tävlar på elit och master nivå i Sverige och internationellt. Klubben har blivit ett givet inslag inte bara på de svenska tävlingsbanorna men också i alla större motionslopp i Sverige och utomlands. Stockholms Cykelklubb kommer att representera Rejlers på alla stora motionslopp i Sverige och på flera internationella motionslopp. Stockholms Cykelklubb / Rejlers Cycling Team inledde under 2015 ett samarbete med Psykiatrifonden för att stödja arbetet mot psykisk ohälsa. Samarbetet fortsätter och fördjupas under 2016.