Borgholm Energi och Rejlers jobbar i partnering när avloppsreningsverk och vattenverk moderniseras

Borgholm Energi har valt Rejlers som partner, och partnering som arbetssätt när styr- och övervakningssystemet i Borgholms avloppsreningsverk och Köpingsviks vattenverk ska byggas om och moderniseras.

- Borgholm Energi är en ny kund för oss och vi är mycket glada över att vi fått förtroendet att arbeta med denna betydande ombyggnad av både avloppsreningsverket och vattenverket, säger Nils Börjesson, gruppchef, division Industry på Rejlers.

Borgholm Energi har haft som krav att uppdraget ska genomförs i partnering. Det är ett arbetssätt där man jobbar nära tillsammans med uppdragsgivaren med gemensam planering och öppenhet när det gäller ekonomin i uppdraget. Rejlers är dessutom sedan länge certifierad Solution Partner på ABB:s system som är den teknik Borgholm energi använder i de anläggningar som ska byggas om.

- Vi är vana att arbeta nära våra kunder och det är fantastiskt kul att vi fått vårt första partneringuppdrag inom automationsområdet, säger Nils Börjesson.

Projekteringen ska vara klar före jul och bytet av styrsystem kommer att ske under våren. Rejlers har i första steget fått uppdraget att genomföra projekteringen. Målet är att därefter få genomföra hela leveransen. 

- När turistsäsongen börjar på Öland ska allt vara i full drift, säger Nils Börjesson.

 

På bilden: Lars Nestor, Projektledare, Mikael Engström, Elkonstruktör, Rickard Holm, Programmering, Lars-Göran Petersson, Programmering och Sara Ljunggren, Kvalitet & Miljö