Mikael Fränckel ny divisionschef för Industry i Sverige

Mikael Fränckel tillträder den 1 september som ny chef för Rejlers Sveriges division Industry. Mikael har gedigen erfarenhet av industri- och konsultverksamhet i ledande befattningar och kommer närmast från en roll som vd på kemibolaget Sekab.

- Mikael är en erkänt skicklig och uppskattad ledare inom branschen. Med stor kunskap om både affärer och teknik samt ett modernt ledarskap som ledstjärna, har han förmågan att engagera människor och skapa hållbara resultat. Vi har hittat helt rätt person att fortsätta utveckla Rejlers verksamhet och erbjudande inom Industry och jag är både glad och stolt över rekryteringen, säger Jenny Edfast, vd Rejlers Sverige AB.

Mikael Fränckel har närmare tjugo års erfarenhet av industri och konsultverksamhet, nu senast som vd för kemibolaget Sekab, en ledande europeisk producent av hållbara kemikalier och grön teknologiutveckling. Han har även ett förflutet på Afry, under tio år i ledande roller bland annat med ansvar för processindustriverksamheten i Sverige och på flera övriga marknader i såväl Europa som Nordamerika. Mikael börjar på Rejlers 1 september 2022.

Mikael Fränckel

- Hela vårt samhälle och inte minst industrin står inför stora utmaningar då verksamheter behöver ställa om till hållbara processer och produkter. Att då få bidra till att utveckla en verksamhet med en förmåga att spela en betydande roll i det arbetet känns otroligt inspirerande. Jag brinner för det hållbara i såväl ledarskapet som i det som levereras och min ambition är att Rejlers ska vara det mest attraktiva ingenjörs- och konsultbolaget för såväl anställda som kunder, Med ett nyfiket förhållningssätt, smarta, effektiva och digitaliserade arbetssätt och lösningar, är jag övertygad om att vi kommer att lyckas.

Divisionen Industry är en av totalt fem divisioner inom Rejlers Sverige AB. Övriga divisioner är Infrastructure, som leds av Henrik Öhrnell, division Energy som leds av Sara Kimell, division Buildings som leds av Jonas Holmstedt samt Communication & Security där Niklas Siljeblad är divisionschef.