Ny applikation ger koll på fibern i små och stora nät

Lagom till Svenska Stadsnätsföreningens 20-årsjublieum lanserar Rejlers, tillsammans med Fiberkollen, en helt ny applikation speciellt utvecklad för behoven av förvaltning och dokumentation i små och medelstora fibernät. En välkommen nyhet för nätägare i hela landet.

-  Fiberutbyggnaden har gått fort i Sverige, men dokumentationen av näten har släpat efter. En majoritet av de cirka 230 nät som finns i landet är små och medelstora och det har saknats en programvara för deras behov, säger Lennart Karlsson som är affärschef för ICT/Telekom i Rejlers Sverige.

Den nyutvecklade applikationen som fått namnet Fiberkollen är enkel att använda. Priset är också betydligt lägre än för de programvaror som redan finns på marknaden och som är utvecklade för de större näten. Under hösten har Fiberkollen testats skarpt av bland annat Karlshamn Energi och Ronneby Miljö & Teknik.

-  Vi har fått mycket bra respons på Fiberkollen och nu är vi redo att lansera den i hela landet, säger Stellan Sjögren, ansvarig för utvecklingen av Fiberkollen.

Lanseringen sker i samband med Svenska Stadsnätsföreningens årskonferens i Umeå 21 till 22 mars i år.

- Det är extra kul att kunna lansera den här nyheten i samband med 20-årsjublieet, avslutar Lennart Karlsson.

Fakta:

Fiberkollen som utvecklat applikationen med samma namn är samägt av Rejlers och Stellan Sjögren.