Rejlers Embriq deltar i ERA-NET-projekt om artificiell intelligens och energilagring

Rejlers Embriq kommer medverka i ett nytt EU-projekt -Adaptive Control of Energy Storage (ACES). Tillsammans med partners kommer Rejlers Embriq fokusera på att utveckla artificiell intelligens inom styrning av batterilager.

- Vi utgår från resultaten från det tidigare projektet European Pattern Recognition och fokuserar på att utveckla artificiell intelligens inom styrning av batterilager. Vi kommer nyttja Rejlers Embriqs omfattande kunskap och expertis inom området samt våra produkter och tjänster för integrering, hantering och analys av data, säger David Westerlund, affärsutvecklingschef på Rejlers Embriq.

Genom att utveckla avancerad mätteknik och adaptiva kontrollalgoritmer blir batterilager inom elnätet mer lönsamma och bidrar till ökad stabilitet och optimal användning av elnätet. I kombination med nya affärsmodeller och innovativa faktureringslösningar möjliggörs en bred tillämpning av batterilager, vilket är en kritisk framgångsfaktor för övergången till 100 % förnybar energi.

Rejlers Embriq samarbetar med Fraunhofer IFF och Mincom Smart Solutions från Tyskland, RISE, Insplorion och Glava Energy Center från Sverige, och med Metrum som är ledande partner. InnoEnergy, ABB, Krebs Engineers, Västra Orust Energi och VänerEnergi kommer att stödja projektet som observanter.

Om projektet 
Projektet ingår i EU-programmet ERA-NET Smart Energy systems. Projektet startade i september 2018 och pågår i 2,5 år, med en total budget på 1,6 MEUR.

Om Rejlers Embriq
Rejlers Embriq, som är en del av Rejlers, tillhandahåller tjänster till kunder i hela Norden och bidrar till affärsfördelar genom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarta val och strategisk användning av IT inom fokusområden som energi, detaljhandel, byggnader och Smart City-tjänster. www.rejlers.no