Rejlers en av Sveriges bästa arbetsgivare 2020

I den årliga undersökningen Sveriges bästa arbetsgivare hamnar Rejlers åter bland topp 20 företagen i Sverige. Viktiga attribut i årets undersökning som gör en arbetsgivare attraktiv är trygghet, involvering, innovation och spännande arbetsuppgifter.

Sveriges bästa arbetsgivare koras genom en undersökning där medarbetarna i företaget får sätta betyg på sin arbetsgivare. När Rejlers medarbetare tillfrågas om vad som gör företaget till en attraktiv arbetsplats är det flera saker som värdesätts högt: stort eget ansvar, ett flexibelt och utmanade arbete samt en vänlig, respektfull kultur.

- Man vill gärna känna en framtidstro hos sin arbetsgivare. Rejlers har varit med och byggt samhället sedan 1942 och som medarbetare på Rejlers upplever man att våra uppdrag gör skillnad, säger Åsa Törngren, Head of Talent Acquisition på Rejlers och fortsätter:
- Det är blandningen av kunskap och erfarenhet som gör oss framgångsrika långsiktigt. Att vi valde att lansera vårt traineeprogram Nextgen i september 2020, visar också att Rejlers tror på framtiden och den yngre generationen, trots de utmanande tiderna.

Mer om undersökningen och årets resultat här: https://universumglobal.com/se/sveriges-basta-arbetsgivare-2020/

Om undersökningen Sveriges bästa arbetsgivare:
Sveriges Bästa Arbetsgivare är en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum. Undersökningen genomförs bland ett företags egna medarbetare och avslöjar hur de bedömer sin nuvarande arbetsgivare utifrån tre faktorer.

  • Intern identitet: hur bra medarbetarna anser att deras arbetsgivare levererar vad gäller arbetsgivarens rykte och image, jobbegenskaper, människor och kultur samt ersättning och möjlighet att avancera.
  • Nöjdhet/rekommendation: hur nöjda medarbetarna är utifrån ett helhetsperspektiv och hur benägna de är att rekommendera arbetsgivaren till vänner
  • Lojalitet: hur benägna medarbetarna är att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare.

Sveriges Bästa Arbetsgivare 2020 baserar sig på svar från 9.572 personer som har fått ta ställning till hur väl de trivs hos sin arbetsgivare och vad som ger dem lust att gå till jobbet. Svaren på de olika perspektiven vävs ihop till ett indexvärde, utifrån indexvärdet rankas olika arbetsgivare och skapar rankinglistan ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”. Undersökningen genomfördes mellan oktober 2019 – juni 2020.