Rejlers erbjuder övervakning av vindkraftparker

Rejlers satsar på den starkt växande vindkraftsektorn och erbjuder nu dygnet-runt-övervakningstjänster av vindkraftparker. Genom förvärvet av finska Loiste-koncernens verksamhet för övervakning, kan Rejlers nu hjälpa kunder över hela Norden i energiomställningen, där stora investeringar görs inom vindkraft.

– Genom vår övervakningscentral i Kajana i Finland kan vi hjälpa kunder i alla de nordiska länderna. Energiomställningen och övergången till förnybar energi medför stora investeringar inom vindkraft i Norden. Att tillhandahålla säkra anslutningar är oerhört viktigt och vi stödjer våra kunder i detta arbete, säger Timo Holmberg, VP Energy & Infrastructure hos Rejlers Finland.

Kajave, som är en del av Loiste-koncernen, outsourcade tidigare i år sin övervakningscentral i Kajana till Rejlers. Från övervakningscentralen planeras och leds anslutningarna till elnätet för att säkerställa ett tillförlitligt nät dygnet runt. Den nu förvärvade verksamheten för vindövervakning består idag av övervakning av 14 vindkraftparker. Rejlers kan nu erbjuda övervakningstjänster till ytterligare vindkraftparker från övervakningscentralen i Kajana.

– Rejlers, med sin erfarenhet och kompetens, är rätt aktör för att utveckla övervakningsverksamheten för vindkraft framåt. Det finns synergier mellan övervakningen av dels vindparker, dels elnätet och dessa kommer alla parter till nytta, säger Timo Jutila, verkställande direktör för Kajave och chef för Loistes elnätsverksamhet.

Rejlers har gedigen kunskap om det finska elnätet och vindkraftsektorn, och har samarbetat med 60 av 80 elnätsföretag och en tredjedel av den totala vindkraftsproduktionen i Finland.

För ytterligare information kontakta:
Mikko Vaahersalo, CEO, Rejlers Finland, + 358 (0) 44 42 53 143, mikko.vaahersalo@rejlers.fi
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, +46 (0) 70 477 17 00, malin.rydberg@rejlers.se

Bild: Loiste/Kivivaara-Peuravaara vindpark