Rejlers får fortsatt förtroende när ny stadsdel växer fram

270 000 kvadratmeter ska byggas och 2 000 lägenheter planeras i Göteborgs nya stadsdel Karlastaden. Rejlers är i hög grad delaktiga när den nya stadsdelen växer fram och har tilldelats ytterligare ett uppdrag för att utveckla ett av stadsdelens åtta kvarter.

Hösten 2016 genomförde Rejlers sitt första uppdrag i projekt Karlastaden, en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg. I uppdraget ingick att upprätta systemhandlingar för el, tele, säkerhet och hissar i kvarter 1, där det finns både hotell och stadsdelens stolthet – Karlatornet, som med sina 245 meter är Göteborgs första riktiga skyskrapa och Nordens högsta byggnad. Nu får Rejlers fortsatt förtroende att genomföra ett projekteringsuppdrag för ytterligare ett kvarter.

– Det nya uppdraget handlar om att vi ska ta hand om bygghandlingsprojektering av el, tele och säkerhetsanläggningar i kvarter 0, där både parkeringshus och Mediabolaget ska ligga, berättar Stefan Johansson, projektchef hos Rejlers.

– Vi har varit med i projektet Karlastaden under lång tid nu och har mycket god kännedom och kunskap om den nya stadsdelen. Självklart känns det roligt att få fortsatt förtroende, det är ett tydligt tecken på att uppdragsgivaren, Karlastaden utveckling AB, är nöjd med våra tidigare insatser, fortsätter Stefan.

Kommer vara med hela vägen

Det nya uppdraget sträcker sig fram till hösten 2018, men Rejlers kommer vara med längre än så. Sedan tidigare har även uppdraget att vara den sammanhållna funktionen för stadsdelens infrastruktur tilldelats Rejlers. Uppdraget innebär att se till att varje kvarter får den el och tekniska media som behövs för att stadsdelen ska fungera och vara en attraktiv plats att bo och verka på.

Om Karlastaden:

Karlastaden ska växa fram på gammal industrimark på Lindholmen i Göteborg med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Stadsdelen består av åtta kvarter på en yta om 31 000 kvadratmeter. Tillsammans ska de utgöra en förtätad blandstad med omkring 2 000 lägenheter på cirka 200 000 kvadratmeter, både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiell yta om cirka 70 000 kvadratmeter i form av bland annat hotell, restauranger, kontor och butiker. Mitt i tronar Karlatornet, som med sina 73 våningar och 245 meter blir Nordens högsta byggnad. www.karlastaden.se

 

För ytterligare information kontakta:

Jonas Holmstedt, divisionschef Buildings Rejlers Sverige, tel. 072-050 22 45 e-post: jonas.holmstedt@rejlers.se

Lisa Rejler; tf. kommunikationschef, tel. 070-399 08 06, e-post: lisa.rejler@rejlers.se