Rejlers Finland förvärvar ingenjörsföretaget Pivotech

Rejlers Finland Oy har förvärvat Pivotech Oy, ett ingenjörsföretag som specialiserat sig på fluiddynamik och strukturanalys. Pivotech grundades 2010 och har en stark kundbas och kompetens inom gruv- och pappersnäringen, kompositkonstruktioner samt kran- och fordonsteknik. Bolaget har 5 medarbetare och omsatte förra året 455 TEUR. Förvärvet ger Rejlers ännu större bredd när det gäller tekniska beräkningar för olika industriella tillämpningar.

- En av våra främsta prioriteringar är att utveckla våra medarbetares kompetens genom olika projekt och en bredare kundbas. Sammanslagningen med Rejlers ger oss utmärkta möjligheter att fortsätta utvecklas, säger Tero Pesonen, vd på Pivotech.

- Som en del av Rejlers kan vi erbjuda våra kunder ett bredare utbud av tjänster och fortsätta vara en betrodd partner, säger Vilho Pesonen, styrelseordförande på Pivotech.

- Pivotech kompletterar Rejlers kapacitet och kompetens inom teknisk beräkning. Förvärvet stärker också vårt fotfäste i Mellersta Finland där vi redan har en gedigen representation inom industriell EIC, säger Tero Vuonos, affärsområdeschef för Industrial Engineering, Rejlers Finland.