Rejlers presenterar blockchain, augmented reality och digital säkerhet i Almedalen den 4 juli

Välkomna till Di Energidagen i Almedalen den 4 juli – Energibranschens nya arena. Dagens industri samlar beslutsfattarna, de största aktörerna och utmanarna i energibranschen till en och samma mötesplats på Kronstallgränd 4 i Visby. Kl 10.00 presenterar Rejlers: Energisektorn i förändring – blockchain, augmented reality och digital säkerhet.

Den tekniska utvecklingen innebär fantastiska möjligheter även för energisektorns aktörer men vilka risker uppstår i det förändrade landskapet och hur förbereder sig nyckelspelarna för att hantera dessa? Hur viktas sårbarheter mot potentialen för nya affärsmodeller och ökad kundnytta?

Detta och mycket mer kommer att diskuteras i paneldebatten kl.10 på Dagens industris arena. I panelen möter ni Jenny Edfast, divisionschef för Energy på Rejlers och Thomas Pettersen, vd för Rejlers Norge. Ni möter också Ulla Sandborgh, generaldirektör för Svenska Kraftnät, Karin Ifwer, VP Strategy & Market Intelligence på Vattenfall samt Marcus Murray, cybersäkerhetsexpert på Truesec.

På plats är också Claes Böös, energiexpert och gruppchef på Rejlers, som kommer att presentera Rejlers senaste digitala energilösningar och hur Rejlers jobbar med augmented reality och *digital tvilling för att utveckla landets elnät och system.   

- Med en digital tvilling till ett ställverk eller nät på plats går det att få fram information ur systemet som annars kan kräva resor eller säkerhetsklassade arbetsmoment. Allt finns på plats för att testa vilken nytta en digital tvilling kan göra i energisystemet. Jag ser stora vinster både när det gäller ekonomi och miljö, säger Claes Böös. 

- Blockchain kommer ge fantastiska möjligheter för både företag, samhälle och elkonsumenterna. Aktörerna på energimarknaden behöver redan nu öppna för dess möjligheter och skapa förutsättningar för nya affärsmodeller genom att se över lagar och regler som kan begränsa utvecklingen. Utmaningen med IT-intrång måste tas på allvar och säkra lösningar skapas, säger Jenny Edfast. 

Se hela programmet här: energidagen.di.se 

 

*Digital tvilling är en exakt avbildning av en viss maskin i form av mjukvara. Den materiella maskinen förser sin digitala tvilling med information om sitt tillstånd. Inspektion och felsökning kan då i många fall göras på den digitala tvillingen. På så sätt slipper man stoppa den materiella maskinen, utom när det verkligen behövs.

 

För ytterligare information kontakta: 

Jenny Edfast; divisionschef Energy Rejlers Sverige, tel. 070-649 64 13, e-post: jenny.edfast@rejlers.se 

Lisa Rejler; tf. kommunikationschef, tel. 070-399 08 06, e-post: lisa.rejler@rejlers.se