Rejlers visar hur Augmented Reality sparar pengar och leder till snabbare beslut

På Industrimässorna i Malmö 29 till 30 mars visar Rejlers det senaste inom ingenjörskonsten. Bland annat kan besökarna testa Augmented Reality (AR) och hur det ger bättre beslutsunderlag. Dessutom får man vara med när en hackerattack på ett styrsystem avvärjs.

Den som jagat Pokémon i Pokémon Go vet precis vad Augmented Reality, AR, innebär. Rejlers ingenjörer använder AR-teknik för att till exempel testa hur ombyggnader fungerar utanför ritningarna eller hur förändrade produktionsflöden påverkar beteenden och säkerhet. 

- Vi är en av de första teknikkonsulterna i Norden som erbjuder våra kunder Augmented Reality och det är extra kul att få visa upp vad vi kan erbjuda på Industrimässorna, säger Daniel Lind, Affärschef Technology.

Digitaliseringen är på frammarsch inom hela industrisektorn, men säkerhetstänket har hamnat på efterkälken. Styrsystem har under senare tid blivit måltavla för hackerattacker utförda av kriminella ligor eller stater. Resultatet blir att operatören inte kan styra systemen överhuvudtaget. Automationsingenjören Nicklas Keijser kommer under mässan att visa hur enkelt det är att hacka sig in i ett styrsystem av en typ som finns i många fabriker och vad man kan göra för att skydda sina anläggningar. 

- Allt ska kopplas upp i det fenomenala molnet, men säkerhetstänket har hamnat lite på efterkälken. Jag hoppas att min hackerattack leder både till eftertanke och åtgärder, säger Nicklas Keijser.

Att tänka efter före är ett tema som återkommer i Rejlers monter och föreläsningar under mässdagarna. Maskinsäkerhet, elsäkerhet och smarta skalskydd finns på programmet. Att göra gedigna riskanalyser kan spara både liv och mycket pengar för ett företag. 

- Vi vill lyfta fram hur viktigt det är med säkerhetsfrågor och kommer att lotta ut priser där man får gratis konsultation runt maskinsäkerhet och man kommer också att kunna vinna en risk inventering, säger Håkan Eklund, SIS-certifierad maskinsäkerhetsspecialist.

Fri entré

Klicka för att registrera dig!

 

Bildtext: Antti Pänkäläinen, Rejlers, med glasögon.
Foto: Sami Jumppanen, Rejlers.