Scania väljer Rejlers för modernisering av produktionslinje

Lastbilstillverkaren Scania har valt Rejlers som samarbetspartner när bolagets fabrik i Oskarshamn ersätter och moderniserar delar av sin produktionslinje samt byter två av fabrikens styrsystem. Uppdraget är ett totalåtagande som påbörjas direkt och beräknas pågå fram till hösten 2021.

- Vi är mycket glada över det förnyade förtroendet från Scania i Oskarshamn och ser fram emot samarbetet och att få leverera en skräddarsydd teknisk lösning av högsta kvalitet, säger Nils Börjesson, Business Area Manager för Industry på Rejlers.

scania-rejlers-modernisering-produktionslinje.jpg

I Oskarshamn finns Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Hyttfabriken består av fyra verkstäder med avancerad teknik och komplicerade kemiska processer. Som ett led i moderniseringen av fabriken har Rejlers valts som helhetsleverantör när delar av produktionslinjen får ny utrustning samt vid implementeringen av två nya styrsystem, som kommer att säkerställa tillgängligheten i anläggningen samt bidra till en mer energieffektiv drift.

Uppdraget omfattar alltifrån projektledning och konstruktion till installation och driftsättning. Uppdraget påbörjas direkt, sker i tätt samarbete med Scanias projektorganisation och beräknas vara slutfört under hösten 2021.

Fotokreditering: Gustav Lindh 2016, Scania

 

För ytterligare information kontakta:
Henrik Öhrnell, Divisionschef Industry, 072-213 11 70, henrik.ohrnell@rejlers.se
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, 070-477 17 00, malin.rydberg@rejlers.se

Om Rejlers
Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2019 omsatte Rejlers 2,6 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.