Tommy Skogheim Johansen ny chef för Rejlers Telecom Region Nord i Norge

Tommy Johansen har utsetts till ny chef för Telecom Region Nord i Rejlers Norge. Han kommer senast från en anställning som täckningschef vid Telia i Norge och tillträder sin nya befattning vid Rejlers den 1 september i år.

Rejlers fältingenjörer i Norge, ansvarar för att det norska mobil- och radionätet fungerar i alla slags väder. Därtill utför företaget ut- och ombyggnadsuppdrag i näten. Det är detta arbete som Tommy nu ska leda i Mitt- och Nord-Norge, samtidigt som han kommer att arbeta med affärs- och produktutveckling.

- Jag ser fram emot att få ta tag i uppgifterna i Rejlers, säger Tommy Skogheim Johansen. Rejlers är ett väldigt spännande företag med en stark position inom drift och utbyggnad av telekomnät. Samtidigt som Rejlers har expertis inom många andra områden som energi, elkraft, järnväg samt konstruktion, utveckling och förvaltning av IT-lösningar. Jag ser också fram emot att få jobba i en miljö som täcker så många viktiga områden inom digitalisering, säger Tommy.

Norge har två av världens bästa och snabbaste mobilnät och har sedan mobiltelefonins begynnelse varit i ledningen då det gäller att utnyttja ny teknik, tjänster och produkter. Detta är ett arbete som Rejlers Norge är med om att bygga upp och som vi ska vara med och vidareutveckla till det bästa för alla användare av digitala och mobila tjänster.

- Att få möjligheten att vara med i branschens otroligt spännande utveckling framöver gläder mig verkligen, avslutar han.

- Vi är mycket glada för att kunna önska Tommy välkommen in i Rejlers, säger Gier Løvnes, chef för Rejlers Telecom. Tommy besitter en mycket stor erfarenhet efter många år inom telekom och inom såväl teknik, drift, utbyggnad som hantering av kundrelationer. Genom ansvaret som Telias täckningschef, har han i många år gått i täten för Telias täckningsutbyggnad och utbyggnaden av det mobila bredbandsnätet som i dag är en realitet.

- Väl fungerande telekom och då särskilt trådlös kommunikation är avgörande för den starkt växande digitaliseringen. Rejlers satsar stort inom fysisk infrastruktur och anställningen av Tommy Skogheim Johansen är en bland flera åtgärder som vi genomför för att öka vår konkurrenskraft, säger Thomas Pettersen, vd i Rejlers Norge.

Foto: Telia