IoT-podden

Under 2017 var Rejlers tillsammans med bl.a. Telenor Connexion sponsorer för IoT-podden som handlar om Internet of Things (IoT). IoT-podden leds av programledarna Paulina Modlitba Söderlund som är civilingenjör och Fredrik Karlsson som är debattör. Podden går ut på att undersöka och diskutera kring hur IoT faktiskt påverkar samhället och oss människor.   

– Det finns en stor kunskapstörst kring IoT. Därför startar vi på Ny Teknik nu IoT-podden, säger Fredrik Karlsson som är redaktör på Ny Teknik och bisittare i podden.

Programledare för IoT-podden är Paulina Modlitba Söderlund. Paulina är civilingenjör och före detta robotforskare. Hon har på regeringens uppdrag suttit i Digitaliseringskommissionens expertråd och är en viktig debattör och influencer när det gäller digital kommunikation och jämställdhetsfrågor.

– IoT har varit ett buzzword som är abstrakt och svårt att förstå. Nu har allt fler börjat intressera sig för hur det kommer att påverka vår vardag, vårt samhälle och vårt sätt att göra affärer.

– Det är jättebra att Ny Tekniks redaktion gör en poddcast som grundar sig i ett nyfiket och gediget journalistiskt arbete. Mer kunskap behövs, säger Paulina Modlitba Söderlund.