IoT-podden

Programledarna Paulina Modlitba Söderlund som är civilingenjör och Fredrik Karlsson, debattör, undersöker och diskuterar med stor nyfikenhet och kärlek till ämnet, hur Internet of Things (IoT) påverkar oss människor; vår vardag, affärer, yrkesliv, till hela samhället. Rejlers och Telenor Connexion sponsrar IoT-podden där nytt avsnitt presenteras var tredje vecka.

Internet of Things (IoT) har blivit ett ord på mångas läppar. Men alla vet inte vilka möjligheter och värden som skapas. Varför ska jag satsa på att koppla upp hela min verksamhet om jag inte förstår nyttan? Och vilka är riskerna och fallgroparna?

– Det finns en stor kunskapstörst kring IoT. Därför startar vi på Ny Teknik nu IoT-podden, säger Fredrik Karlsson som är redaktör på Ny Teknik och bisittare i podden.

Programledare för IoT-podden är Paulina Modlitba Söderlund. Paulina är civilingenjör och före detta robotforskare. Hon har på regeringens uppdrag suttit i Digitaliseringskommissionens expertråd och är en viktig debattör och influencer när det gäller digital kommunikation och jämställdhetsfrågor.

– IoT har varit ett buzzword som är abstrakt och svårt att förstå. Nu har allt fler börjat intressera sig för hur det kommer att påverka vår vardag, vårt samhälle och vårt sätt att göra affärer.

– Det är jättebra att Ny Tekniks redaktion gör en poddcast som grundar sig i ett nyfiket och gediget journalistiskt arbete. Mer kunskap behövs, säger Paulina Modlitba Söderlund.