IoT-podden

Programledarna Paulina Modlitba Söderlund som är civilingenjör och Fredrik Karlsson som är debattör, undersöker och diskuterar med stor nyfikenhet och kärlek kring ämnet Internet of Things (IoT) och hur IoT påverkar oss människor; alltifrån vår vardag och yrkesliv till affärer och hela samhället. Rejlers och Telenor Connexion sponsrar IoT-podden där ett nytt avsnitt presenteras var tredje vecka.

– Det finns en stor kunskapstörst kring IoT. Därför startar vi på Ny Teknik nu IoT-podden, säger Fredrik Karlsson som är redaktör på Ny Teknik och bisittare i podden.

Programledare för IoT-podden är Paulina Modlitba Söderlund. Paulina är civilingenjör och före detta robotforskare. Hon har på regeringens uppdrag suttit i Digitaliseringskommissionens expertråd och är en viktig debattör och influencer när det gäller digital kommunikation och jämställdhetsfrågor.

– IoT har varit ett buzzword som är abstrakt och svårt att förstå. Nu har allt fler börjat intressera sig för hur det kommer att påverka vår vardag, vårt samhälle och vårt sätt att göra affärer.

– Det är jättebra att Ny Tekniks redaktion gör en poddcast som grundar sig i ett nyfiket och gediget journalistiskt arbete. Mer kunskap behövs, säger Paulina Modlitba Söderlund.