Laddningsstationer till elfordon

Rejlers har flera pågående FoU projekt för utveckling av laddningsstationer till elbilar tillsammans med Ensto.

Ensto är ett internationellt miljöteknikföretag som har specialiserat sig på utveckling, tillverkning och marknadsföring av elsystem och tillbehör.

I samarbete med Ensto, driver Rejlers projekt såväl inom produktutveckling, mekanisk design, elkonstruktion, produktionsplanering som drift och underhåll av produktionsprocesser. Samarbetet med Ensto har nu pågått i mer än tio år.

Enstos produkter tillverkas i sju olika länder. Lösningar omfattar bland annat miljövänlig eldistribution, uppvärmning av hem och industrier, samt kontroll- och belysningssystem.

På Ensto man tror att uppsvinget för miljövänlig bilism är på väg att skapa en riktig elbilsrevolution. Den ökade medvetenheten av miljöfrågor, samt strängare lagstiftning kring utsläpp och användning av fossila bränslen har lett till en snabb tillväxt av hybridfordon, världen över. Nu finns allt från laddhybridfordon till helt och hållet eldrivna fordon.

I takt med att antalet elfordon blir fler och fler ökar också behovet av laddninsstationer. Rejlers driver just nu flera FoU-projekt för att utveckla tekniker för att tillgodose olika behov av laddningsstationer för elbilar för olika behov, som laddning hemma, på allmän plats samt allmän snabbladdning.