Hotell

Efterfrågan på nya hotell ökar ständigt. De stora hotellkedjorna bygger nytt eller rustar upp och bygger ut äldre hotell i innerstäderna.

När Clarion Hotel övertog det gamla posthuset i Göteborg för att förvandla det till ett modernt internationellt hotell ställdes samtliga inblandade inför spännande och utmanande uppgifter. Posthuset som klassats som statligt byggnadsminne innebar att extra hänsyn skulle tas i om- och tillbyggnader.

Hotellet som rymmer 500 rum, några sviter, konferenslokaler samt restauranger skulle utformas med modern teknik och nya material och i ett lånsiktigt perspektiv svara för en hållbar utveckling. Vårt uppdrag i det nya Clarion Post Hotel har innefattat alla tekniska system från el, belysning, tele, data, larm till intern-TV, brandlarm och passagekontroll.

Eftersom det är ett hotell är säkerheten oerhört viktig, men alla tekniska installationer har gjorts för att ha så lite inverkan på de gamla utrymmena som möjligt. Nödbelysning, brandlarm, sprinklersystem och ventilation ska finnas men inte synas så mycket. Rejlers har ansvarat för allt från förstudier, systemhandling, bygghandling till avslutningsvis relation- och du-handlingar. Vår långa erfarenhet från uppdrag inom bygg- och fastighetsområdet tillsammans med engagerade ingenjörer bidrog till ett framgångsrikt genomförande.