Ny vd och koncernchef för Rejlers

Styrelsen i Rejlers AB har utnämnt Viktor Svensson till ny vd och koncernchef för Rejlers med tillträde senast den 1 mars 2018. Viktor kommer närmast från ÅF där han sedan 15 år tillbaka arbetat i flera olika roller, bland annat som kommunikationschef, försäljningschef och de senaste åren som divisionschef för ÅF Technology. Peter Rejler kommer att föreslås som styrelseordförande i bolaget vid årsstämman 2018.

Viktors uppgift hos Rejlers blir att fortsätta omställningen till en mer effektiv organisation och verksamhet med fokus på att uppnå våra lönsamhets- och tillväxtmål, samt att fokusera på digitalisering och strategiska satsningar som ger oss rätt förutsättningar att stärka vår marknadsposition i Norden.

Viktor Svensson
Viktor har framgångsrikt bidragit till ÅFs utveckling de senaste åren genom sina olika roller och har ingått i ÅFs koncernledning sedan 2003. Han är sedan 2015  divisionschef för ÅF Technology med verksamhet inom R&D, kommunikationsteknik och IT. Divisionen omsätter idag cirka 2 miljarder SEK.

- I Viktor Svensson får Rejlers en vd med en betydande förståelse för Rejlers strategi, våra marknader och våra affärsområden. Viktor har en gedigen erfarenhet och kompetens från teknikkonsultbranschen. Jag är mycket nöjd med att Viktor tar över som vd för Rejlers för att leda vår omställning till en digitaliserad och mer effektiv verksamhet och för att skapa ytterligare värde för våra aktieägare, säger Peter Rejler.

- Det är med stor energi och entusiasm som jag tar över som vd och koncernchef i Rejlers. Jag ser fram emot att få leda Rejlers in i framtiden på en växande teknikkonsultmarknad i en uppkopplad omvärld, säger Viktor Svensson.

Peter Rejler har under sina 16 år som vd och koncernchef framgångsrikt utvecklat Rejlers till en av Nordens största teknikkonsulter med 2 000 medarbetare i Sverige, Finland och Norge.

För ytterligare information kontakta:
Peter Rejler; vd och koncernchef, e-post: peter.rejler@rejlers.se
Ivar Verner; styrelseordförande, tel. 070-821 70 31, e-post: ivar@vernerpartners.se

Rejlers är en av Nordens stora teknikkonsulter. 2 000 experter som arbetar med projekt inom bygg och fastighet, energi, industri och infrastruktur. Hos oss möter du specialiserade ingenjörer med bredd, spets och inte minst energi som skapar resultat. Vi fortsätter att växa snabbt och finns idag på 80 orter runt om i Sverige, Finland och Norge. År 2016 omsatte Rejlers 2,3 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Denna information är sådan information som Rejlers AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 augusti 2017 kl. 08.00 CET.