Rejlers hjälper Stockholm Exergi att leverera mer förnybar och återvunnen energi

Rejlers har sedan tio år tillbaka levererat teknikkonsulttjänster till Stockholm Exergi och bidragit till byggandet av flera av Exergis anläggningar, bland annat kraftvärmeverket Värtan som togs i drift 2018. Rejlers tecknar nu ett nytt ramavtal med Stockholm Exergi som innebär leverans av tjänster inom teknisk projektledning, elkraft och besiktning.

Rejlers konsulter kommer att arbeta i projekt på anläggningar inom kraftvärme, sopförbränning, fjärrvärme distribution och elkraft. Rejlers är utvald som leverantör till Stockholms Exergi baserat på hög kompetens, effektivitet, kvalitet och hållbarhetsperspektiv. Avtalet löper fram till 2020-09-01 med möjlighet till förlängning två år i taget fram till 2027-09-01.

Klimatfrämjande åtgärder

- Stockholm Exergi är en viktig kund till Rejlers och vi är glada att vi har fortsatt förtroende när Exergi investerar i nya projekt de kommande åren. Det är roligt att samarbeta med en kund som har ett så viktigt uppdrag som att leverera hållbar värme till 800 000 Stockholmare alla dagar om året. Exergi ligger i framkant gällande klimatfrämjande åtgärder och har lyckats halvera utsläppen de senaste decennierna. Dessutom kommer 89 procent av fjärrvärmen från förnybar eller återvunnen energi, säger Jenny Edfast, divisionschef Energy.

För ytterligare information kontakta:

Jenny Edfast, divisionschef Energy, Rejlers Sverige, 070-649 64 13, jenny.edfast@rejlers.se
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, 070-477 17 00, malin.rydberg@rejlers.se