Varner väljer Rejlers Embriq!

Varner, en av norra Europas största modekoncerner, väljer Rejlers Embriq för övervakning och drift av teknisk infrastruktur. För en koncern med över 1 500 butiker i åtta länder och mer än 10 000 anställda, är det helt avgörande att systemen alltid fungerar som de ska.

Avtalet omfattar övervakning och drift av Varners tekniska infrastruktur som är knuten till plattformarna M3 och IBM i. Avtalet sträcker sig över 36 månader, med möjlighet till förlängning.

– Vi är glada att få välkomna Varner som kund till vår mycket solida kompetensmiljö för Infor M3, säger René Eriksen, chef för Operations på Rejlers Embriq. – Vi har satsat på spetskompetens, och idag har vi en unik nordisk kompetensmiljö när det gäller M3 och IBM i. Tillsammans med vår partner iSMoTec AB erbjuder vi en totalleverans inom IT-drift och proaktiv övervakning av affärskritiska installationer, säger Eriksen.

– För Varner är det helt avgörande att våra system fungerar som de ska för att vi ska kunna sköta den dagliga verksamheten, och det gäller i synnerhet M3, säger Ole Martin Holt-Jacobsen, lösningsarkitekt på Varner. – Vår verksamhet har alltid fokuserat på effektiv drift i butik, kostnadsstyrning och inte minst effektiv logistik i kombination med ett tydligt kundfokus. Idag är vi en internationell organisation med över 1 500 butiker i åtta länder och mer än 10 000 anställda. Vi är därmed helt beroende av att hjärtat i våra system fungerar felfritt och utan avbrott dygnet runt, året runt, säger Holt-Jacobsen.

– Förutom att vi har en unik miljö för M3 och IBM i så har vi också en stark position inom retail, berättar René Eriksen. – Vi ser ett stort antal områden där vi kan hjälpa detaljhandlare att skapa värde genom exempelvis effektivare verksamhet och upplevelser i butik. Därför har vi lanserat koncept som Store Network Services och Connected Store. De har tagits mycket väl emot och har redan införts i flera hundra butiker i Norden. Retail är numera ett av Rejlers Embriqs huvudområden, tillsammans med Energi, avslutar Eriksen.

Om Varner

Varner är en av norra Europas största modekoncerner med närmare 10 000 anställda och 1 500 butiker i åtta länder; Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tyskland och Österrike. I koncernen ingår modekedjorna Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Dressman, Dressman XL, Urban, Volt, Wow, Levi’s Store och Nike Store. Varner är ett privatägt familjeföretag som grundades 1962 av Frank Varner.

Om Rejlers Embriq

Rejlers Embriq AS ingår i Rejlers och är en nordisk IT-leverantör med cirka 150 anställda. Kunderna finns i huvudsak i Norge och Sverige. Rejlers Embriq bidrar till kundernas lönsamhet genom digitalisering av fysisk infrastruktur, smarta val och strategisk användning av IT. Rejlers Embriq har en stark position inom Retail och på marknaden för kritisk drift av komplexa system. www.rejlers.no

För ytterligare information kontakta:

Ole Martin Holt-Jacobsen, Solution Architect, +47 911 87 253, OleMartin.Holt-Jacobsen@varner.com 
Thomas Pettersen, VD, +47 950 22 323, thomas.pettersen@rejlers.no 
René Eriksen, Director Operations, +47 982 49 016, rene.eriksen@rejlers.no