Norsk el-kedja väljer IoT-teknologi från Rejlers för effektivare butiksverksamhet

Rejlers har ingått ett avtal med den norska el-kedjan Elektroimportøren AS om leverans av avancerad IoT-teknologi som effektiviserar butiksverksamheten och förbättrar kundupplevelsen. Avtalet gäller Elektroimportørens samtliga 21 butiker i Norge och lösningen kommer även att rullas ut fortlöpande i nya butiker, i linje med el-kedjans ambitiösa tillväxtplaner.  

IoT-teknologin som Elektroimportøren har valt omfattar införande av ”Electronic Shelf Labeling” (ESL) i alla butiker. Rejlers partner i implementeringen av lösningen är SES-imagotag, världsledande inom branschen för smarta digitala lösningar för detaljhandeln.

- Med hjälp av denna teknologi kan vi förbättra användarupplevelsen, skapa en effektivare verksamhet i butik samt hjälpa både anställda och kunder att fatta välgrundade beslut. Därför är det ett viktigt verktyg när detaljhandlarna ska arbeta med sin lönsamhet, säger Svein Cato Winther, affärsutvecklare hos Rejlers.   

Elektroimportøren säljer el-material och belysning utanför grossistledet direkt till allmänheten och proffsmarknaden och har haft en betydande tillväxt under de senaste åren.

- Vi tror att fysiska butiker kommer att klara sig bra tillsammans med näthandeln också under de kommande åren och det här är en viktig del av vår satsning, säger Espen Getz Taraldsen, kedjechef för Elektroimportøren och fortsätter: 
- Vi tror att vi har goda möjligheter att lyckas med vårt koncept även utomlands.   

Rejlers har under de senaste åren byggt upp en omfattande satsning på detaljhandeln och hjälper nu kunder som Elgiganten, Synoptik, Intersport och Voice med nya lösningar. Rejlers har gedigen expertis inom kompetensområden som IoT, kommunikation, övervakning, drift och säkerhet.

 

Om Elektroimportøren
Elektroimportøren grundades 1994 och har idag 21 butiker i Norge som har som mål att ha en total omsättning på 1 MRD NOK 2019. Verksamheten utgörs främst av el-material och belysningsprodukter som omsätts direkt till slutkund eller via installationspartners. Elektroimportøren ska vara konsumenternas föredragna val inom allt som har med el-material att göra när hus och hem ska renoveras. Genom att ta bort fördyrande mellanled och genom att använda avancerad, innovativ teknik ska Elektroimportøren erbjuda den bästa kundresan och de bästa priserna på marknaden. Verksamheten ägs av Herkules. 

Om SES-imagotag
I 25 år har SES-imagotag varit en trygg partner för detaljhandlare med digital teknik i fokus. SES-imagotag, som är världsledande inom branschen för smarta digitala etiketter och digital prissättning, erbjuder en omfattande IoT och digital plattform för detaljhandelskedjor. SES-imagotags lösning gör det möjligt för kedjor att bland annat: digitalisera sina fysiska butiker, automatisera och effektivisera processer som prisuppdatering, varupåfyllnad och inventering för att uppnå ökad effektivitet samt göra det möjligt att möta konsumenternas ökade förväntningar på service i butik.

Om Rejlers
Rejlers är en av Nordens ledande teknikkonsulter. Med vår vision “Home of the learning minds” som riktmärke, skapar vi en plattform för kontinuerligt lärande, utveckling och tillväxt. Ett ökat lärande som skapar mervärden både för kunder och medarbetare. Hos oss finns närmare 2400 engagerade experter med spetskompetens inom områden som energi, industri, infrastruktur, fastigheter och telekom. Vi finns nära våra kunder och är verksamma i Sverige, Finland, Norge och Förenade Arabemiraten. År 2018 omsatte Rejlers 2,4 miljarder kronor och B-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

För ytterligare information kontakta:
Malin Sparf Rydberg, kommunikationschef, 070-477 17 00, malin.rydberg@rejlers.se
Thomas Pettersen, vd Rejlers Norge, thomas.pettersen@rejlers.no +47 950 22 323
Espen Getz Taraldsen, kedjechef på Elektroimportøren AS, espen.taraldsen@elektroimportoren.no +47 97128393
Mikael Olsson, Account Executive Nordics på SES-imagotag, mikael.olsson@ses-imagotag.com +46 70-3703353